Drakenbootrace buurten & Verenigingen  - vanaf 9 maart 2019

Inschrijven voor de de Drakenbootrace kan tot uiterlijk 14 juni 2019!

Doe ook mee!

Op zaterdag kun je mee doen met jouw buurt of bijvoorbeeld sport-, muziekvereniging of vriendengroep. Voor bedrijven zie inschrijven voor bedrijven.

Ga ook de sportieve strijd aan! Ervaar de geweldige teambuilding en gezelligheid van het festival. Met meedoen aan de drakenbootrace geeft een flinke positieve boost binnen je buurt of vereniging. Het Dakenbootfestival verbindt?

JA!
Wij doen graag mee op zaterdag 29 juni 2019 aan de Drakenbootrace voor Vrienden groepen, Buurten & Verenigingen!

CONTACTGEGEVENS

FACTUURGEGEVENS
U ontvangt uw factuur per email.

CONSUMPTIEMUNTEN
TIP! Makkelijk en snel uw consumptiemunten ontvangen? Bestel die dan hier alvast, dan liggen ze voor u klaar. De waarde van 1 consumptie munt bedraagt € 2,50 (incl. BTW).

(Wilt u munten bestellen, geeft u dan hieronder aan hoeveel munten u daadwerkelijk, in TOTAAL nodig heeft)

RUIMTE VOOR OPMERKINGEN

ALGEMEEN REGLEMENT DEELNEMERS EN HUISREGELS
Op uw inschrijving zijn het Algemeen Reglement voor Deelnemers en de Huisregels van toepassing (zie de website). Met het verzenden van dit formulier verklaart u op de hoogte te zijn van en akkoord te gaan met beide reglementen.

KOSTEN

Het inschrijfbedrag voor vrienden, buurten en verenigingen is € 330,= incl. BTW.

Daarmee kunnen slechts een deel van de kosten van de drakenbootrace dekken. Met sponsorgelden en horeca-omzet worden het overige deel van de wedstrijd alle nodig faciliteiten en het programma bekostigd. Vanwege het maatschappelijke karakter van de race proberen op die manier de inschrijfkosten zo laag mogelijk te houden voor jullie!

Verenigingen

Alle verenigingen kunnen meedoen aan de drakenbootrace.

Team

Een team bestaat uit minstens 17 deelnemers: 1 trommelaar en 16 peddelaars, wel is het handig om een paar reserve peddelaars te hebben. Wij zorgen voor de originele drakenboten en een ervaren stuurman/vrouw. Je mag ook met twee buurten of verenigingen samen één team vormen. De minimum leeftijd voor teamleden is 16 jaar.

Ervaring is niet nodig

Drakenbootvaren is niet moeilijk, iedereen kan aan de race meedoen. Ervaring is niet nodig. De enige eis is dat alle teamleden kunnen zwemmen.

Bij de eerste race geeft de stuurman een uitgebreide uitleg en kan tijdens het opvaren naar de start alvast geoefend worden. Je zult de slag al snel te pakken hebben én je voelt meteen de adrenaline opborrelen om te willen winnen!

VAREN

Je vaart met je team minstens 3x in de voorrondes over een afstand van ca. 250 meter. De beste teams gaan door naar de halve finales / finales.

Twee weken voor de race ontvang je het wedstrijdschema. De voorste twee peddelaars bepalen het ritme en tempo. De trommelaar slaat op het tempo van de voorste twee peddelaars op de trom, zodat de rest dit ritme kunnen volgen.

Vooral het gelijktijdig insteken van de peddels is, naast kracht, bepalend voor de snelheid. Dat maakt het drakenbootvaren een echte teamsport, samenwerking is essentieel!

Doe je mee met een team?

Kijk dan hier voor meer specifieke info. Je vind hier bijvoorbeeld :

- Overzicht van alle teams

- Welke prijzen er zijn

- www.drakentijd.nl (Tijd registratie app)

Teamlijst

Met de handige teamlijst kun je de indeling van je team in de drakenboot van te voren afspreken. Je leest hier precies hoe je het gewicht het best kunt verdelen over de boot. Zodat de boot straks recht en zo stabiel mogelijk in het water ligt.

Het ingevulde formulier moet 2 weken voor het festival door jullie ingevuld aan ons zijn toegestuurd.

Teamlijst.

Reglementen

Deelnamereglement en huisregels.

Tips voor het varen veiligheid.

Onze stuurmannen/vrouwen hebben de belangrijkste tips voor het varen en de veiligheid voor je op een rijtje gezet. Neem ze alvast door met je team.

Tips voor het drakenbootvaren

Instructiefilm